Belföld

Azzal rémisztgette ismerőse 9 éves kisfiát a tatai pedofil, megeteti a kutyájával, ha nem teszi azt

Nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta az ismerőse fiát. Az átélt borzalmak miatt a gyerek maradandó pszichés sérülést szenvedett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés indokolatlanul enyhe, ezért súlyosabb büntetést kértek a pedofil férfire.

Az ítélet szerint a férfi és a gyermek édesanyja barátok voltak. Az anya kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször is vigyázott a kisfiúra. A gyermek megkedvelte őt, mivel ajándékokat vitt neki.

A férfi kihasználta a fiú bizalmát és az édesanya távollétét, mert több alkalommal is szexuális cselekményt végeztetett a gyerekkel. A férfi azzal fenyegette meg a kisfiút, ha nem tesz eleget kérésének, vagy elmondja valakinek a történteket, megeteti a kutyájával. A félős gyerek ettől megrémült, meg szégyellte is magát, ezért nem mert szólni senkinek

– írta lapunknak küldött közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A gyermek végül 2020 júniusában elmondta édesanyjának a vele történteket, aki a Tatai Rendőrkapitányságon feljelentést tett. A férfi elmenekült Tatáról, 2020 decemberében fogták el.

A vádlott magatartása súlyos elakadást okozott a kisfiú teljes személyiségfejlődésében. A gyerek tavaly január közepétől nevelőszülőknél él. A bíróság nyolc év fegyházra ítélte a férfit, és örökre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, ahol 18 év alatti személyekkel foglalkozhatna.  Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a férfi és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a minősítés megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint indokolatlanul enyhe a férfire kiszabott büntetés. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények gyakoriak, és egyre durvább az elkövetési módjuk is. A férfi cselekményének következtében a gyermek maradandó pszichés sérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik