Belföld

Öt és fél évet kértek a tatabányai fejszés gyilkosra

Halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a K. Kálmánnal szemben, aki úgy összeverte fejszével a cimboráit tavaly tavasszal részegen, hogy egyikük a kórházban belehalt a sérüléseibe.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy öt és fél év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a férfi egyik bűncselekményt sem ismerte be, és mind a két esetben jogos védelmi helyzetre hivatkozott.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi tavaly március 12-én előzetes szóváltást követően egy 60 centiméter hosszúságú fejszenyéllel a fején és testszerte megütötte az ismerősét ittasan, akinek a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülése keletkezett.

A férfi két héttel később egy másik haverját is összeverte, mert engedély nélkül elvitte a kocsiját, amit összetört. K. Kálmán  ököllel és fejszenyéllel hosszabb időn keresztül a fején, és testszerte ütötte a haverját, akinek ennek következtében koponyaűri vérzéses sérülése keletkezett és a kórházba szállítást követően meghalt.

A főügyészség halált okozó testi sértés bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik