Belföld

Nemrég még Fidesz-aktivista volt, most Gattyán pártja indítja

Veres Zoltán / Facebook
Veres Zoltán / Facebook
A Megoldás Mozgalom a jelek alapján a Fidesz háza tájáról igazolt jelöltet.

Olajos Jánost indítja a Gattyán György által létrehozott Megoldás Mozgalom az erzsébetvárosi időközi helyi választáson. Itt a DK-s Borka-Szász Tamás lemondása miatt pályáznak a jelöltek a kerület egyik képviselői helyére.

Az ATV.hu érdekes dologra jött rá Olajos múltjával kapcsolatban: a férfi 2019-ig a fideszes kerületvezetés alatt az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. vezetője volt. Miután az ellenzék nyerte meg a kerületet, e pozícióját el kellett hagynia, de fideszes aktivista maradt, aki a helyi médiában is ennek megfelelően szólal fel. Olajos korábban is jelezte, hogy elindulna az időközin, de Gattyán pártjáról akkor még nem volt szó.

Az ATV.hu kutakodása alapján Olajos Facebook-oldalán több, Fideszt támogató poszt található, ezek alapján a Stop Gyurcsány, stop Karácsony! aláírásgyűjtésben is részt vett. Egy helyi fideszes önkormányzati képviselő, Veres Zoltán is megosztott képet arról, ahogy többek közt Olajos is aláírást gyűjt év elején a kormánypárti Kovács Balázs Norbertnek.

Ott volt a Fidesz májusi taggyűlésén is, ahol eldőlt, hogy Ripka Andrást indítja a kormánypárt. Erről Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő fotója tanúskodik a Facebookon. Az ATV.hu megkereste az érintetteket, de még nem válaszoltak.

A Megoldás Mozgalom reakciója

„Természetesen tudtunk arról, hogy Olajos János a Megoldás Mozgalom VII. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje korábban a Fidesz-KDNP-vel is szimpatizált, de egyik pártnak sem volt soha tagja. Ahogy azt az országgyűlési választások kampányában is többször elmondtuk, mérsékelt, de szabadelvű pártként a MEMO senkit nem bélyegez meg. Azaz valakinek a politikai múltja nem lehet kizáró ok akkor, ha valaki az országért, a közjóért kíván tenni. Mindeközben azt is tapasztaljuk, hogy az országgyűlési választások eredménye, és a kampány színvonaltalansága sok jelöltet, politikust kijózanított, azaz egyre többen, a korábbi pártszimpátiájukat megváltoztatva, átgondolva egy új, friss, lendületes erőben bíznak. Olajos János esetében is ez történt. A jelölt a Megoldás Mozgalomban látta meg azt az erőt, amelyik sárdobálás nélkül, valódi, kézzelfogható megoldásokkal, az ország valós problémáira keresi a válaszokat. Olajos Jánost a kerületben ismerik és elismerik, diplomás, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, ismeri Erzsébetváros jelenlegi gondjait és problémáit.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik