Belföld koronavírus

Háziorvos adatait lenyúlva jutottak hamis védettségihez

Háziorvos adatait megszerezve jutottak hamis védettségihez többen is. A Tatai Rendőrkapitányság három személy ellen indított büntetőeljárást az ügyben. De az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozók két nőt és egy férfit hallgattak ki gyanúsítottként közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Ők védőoltás felvétele nélkül jutottak védettségi igazolványhoz. M. Renáta, F. Csaba és Sz. Zsuzsanna kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Az eljárás során megállapították, hogy a valótlan adatokat egy háziorvos nevében, az ő tudtán kívül, a belépési adatait használva egy 50 éves férfi töltötte fel az elektronikus rendszerbe, ezzel segítve M. Renáta, F. Csaba és Sz. Zsuzsanna védettségi igazolványhoz való hozzájutását.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett, ellene információs rendszerbe adat jogosulatlan bevitelével elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettének elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik