Belföld

Leverte az ivócimborája lépét, mert fáradt volt

police.hu
police.hu

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki nem akarta tudomásul venni, hogy a hozzá betérő barátja a marasztalása ellenére hazament, mert fáradt volt. Dühösen követte az otthonába, ahol ököllel és az ajtókitámasztó vascsővel életveszélyesen összeverte.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a két Baja környékén élő férfi évek óta baráti kapcsolatban álltak egymással, egy utcában laktak, rendszeresen összejártak és ilyenkor gyakran italoztak is. A fiatalabb férfi ittasan többször is bántalmazta korábban az idősebb cimboráját.

Tavaly november 24-én késő délután a hatvanas férfi megjelent a későbbi támadója lakásán, hogy a kérésére vásárolt enni- és innivalót átadja neki. A fiatalember marasztalni akarta őt, az idős barát azonban közölte, hogy inkább hazamegy, mert fáradt.

A fiatalt ekkor dühében egy fazék fedővel több esetben fejbe ütötte, majd otthagyta a szobában. Ezután az idős férfi szó nélkül hazament. Rövidesen megjelent a fiatal és szitkozódva berontott barátja házába, ahol az ajtó kitámasztására szolgáló vascsővel rátámadt az ágyból felkelő férfire. A többször is mellkason ütött férfi a földre zuhant, ekkor ököllel verte a fiatal.

Az idős férfi a bántalmazás következtében bordatörést szenvedett és a lépe is leszakadt, ezért azt műtéti úton el kellett távolítani. A lép szakadása közvetlenül életveszélyes sérülést okozott, műtéti ellátás nélkül a sértett halála is bekövetkezhetett volna. Az ügyészség letöltendő börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik