Belföld

Eloltották a debreceni raktárépületekben keletkezett tüzet

Frissítünk!

Papp-Kunkli Nóra, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője a távirati irodának azt mondta, hogy több mint hatvan tűzoltó vett részt az oltásban. A tüzet tizenhárom vízsugárral, két vízágyúval és egy létrasugárral fékezték meg.

A Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a környéken. Az egészségre káros mértékben nem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben.

Korábban tűz ütött ki egy műanyagraktárban Debrecen-Bánk határában hétfő délelőtt, írta a Haon.hu.  A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint egy raktár gyulladt ki, és a mintegy 500 négyzetméteres ingatlan háromnegyed része ég.

A tűz egy másik épületre, valamint az aljnövényzetre is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A műanyaggyár tulajdonosának fia a portálnak azt mondta, hogy főként műanyag termékeket tároltak a raktárban. Egyelőre nem tudják, mi okozta a tüzet, a következő napokat a károk felmérésével és kármentesítéssel töltik majd. Elmondása szerint személyi sérülés nem történt, mert azonnal kimenekítették a személyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik