Belföld

Együtt szívta és árulta a marihuánát az apjával egy budapesti drogkereskedő

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 46 éves budapesti férfival szemben, aki az apjával együtt árulta a marihuánát Budapesten. A főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a családfőre és a fiára is.

A vádirat szerint egy 46 éves férfi három és négy évvel ezelőtt marihuánával kereskedett, amelyet részben XVI. kerületi lakásában, részben pedig a 69 éves apja újbudai otthonában tárolt.

Az apa tisztában volt a fia kábítószer-terjesztői tevékenységével és segítséget nyújtott neki ebben. A drog tárolásához rendelkezésére bocsátotta a XI. kerületi lakását, és alkalmanként maga is kiszolgálta azokat a vásárlókat, akikkel előzetesen a fia egyeztette le a megrendelt kábítószer-mennyiségeket.

police.hu

A két terhelt maga is fogyasztott kábítószert, mielőtt elfogták volna őket. A nyomozók a lakásokban jelentős mennyiségű kábítószert, digitális mérlegeket és csomagolóanyagot, valamint készpénzt foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kért letöltendő fegyházbüntetést a társtettesekre. A főügyészség emellett pénzbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabására és a fiatalabb férfival szemben vagyonelkobzásra is indítványt tett a vádiratban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik