Belföld

Karácsony Gergely Budapestért szövetséget kötne Lázár Jánossal

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A főpolgármester szerint az a fő kérdés, a kormány Budapestben ellenfelet lát, vagy szövetségest

Karácsony Gergely bárkivel együtt tud dolgozni, aki Budapestet fejlesztené. Ezt ő maga mondta az RTL Híradónak arról, mit gondol, mennyire tud együttműködni Lázár Jánossal, aki miniszterként felügyeli majd az ötödik Orbán-kormányban a főváros fejlesztését is.

A főpolgármester szerint az a fő kérdés, a kormány Budapestben ellenfelet lát, vagy szövetségest abban, hogy az ország fejlődjön.

Azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázárral. A főváros nem akadályoz meg beruházást, ha az az érdekét szolgálja. Az érdek megítésében lehet véleménykülönbség, mert Karácsony Gergely számára önmagában a betonozás nem érték, de ő Budapest fejlődésében érdekelt, erre kapta a megbízását a budapestiektől.

Tele vannak tervekkel, biztos abban, hogy ezek nagyon nagy része olyan, amit a kormány is támogatni fog. A Liget-projektnek is vannak olyan elemei (közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója), amelyekkel egyetértenek. Mint mondta, az oda tervezett épületeket Budapest más pontjain látná szívesen, de a például a kormány és a főváros is abban érdekelt, hogy a Biodóm megvalósuljon.

A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk. Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat

– mondta. Karácsony Gergely arra is reagált, hogy Lázár János szerint az a cél, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát. A főpolgármester szerint Budapest ebben rengeteget tud segíteni, és nélküle biztosan nem fog sikerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik