Belföld

Dicséri Orbán Viktort, félti a V4-eket az EU ősellensége

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
A korábbi cseh államfő szerint a magyar kormányfő politikája nagyon jó és megkerülhetetlen.

Václav Klaus a Magyar Nemzetnek azt mondja, Magyarország  határozottan felfelé megy, ami nagyon ritka Európában. Szerinte nem véletlen, hogy a Conservative Political Action Conference (CPAC) fórumát itt tartják.

Magyarország az egyetlen hely, ahol ilyen konferenciát meg lehet szervezni, mert ez a politikailag korrekt Európai Unióban majdnem lehetetlen.

Az egykori cseh elnök és miniszterelnök a politikai korrektségről azt mondja, egyetlen módja az ideológiai, filozófiai harcnak, amikor korrektül beszélünk, nem félünk attól, ha ezzel ellenségeket szerzünk.

Orbán valamit nagyon jól csinál

Nagyon élvezte Orbán Viktor beszédét, amikor a kormányfő azt mondta, ha ellenségeket szerzel, valamit jól csinálsz. Amikor a Karmelita kolostorban a miniszterelnök fogadta (a képen), fel is hozta neki ezt, mondván, igaza van, neki vannak ellenségei. Orbán Viktor politikáját megkerülhetetlennek tartja gyermek- és családvédelmi ügyekben, sajnálja, hogy hazája és a legtöbb európai ország nem biztosít olyan hatékony védelmet, mint Magyarország.

Magát az Európai Unió közismert ősellenségének nevezi, szerinte minden amit Brüsszel tesz, rossz. A lap felvetésére, tanácsolná-e Csehország és Magyarország számára az EU elhagyását, azt feleli,

politikusok nem dönthetnek az EU elhagyásáról, mert ehhez szükségük van a szavazók nagy többségének teljes támogatására. Ez belátható időn belül nem fog megtörténni, ezért jelenleg nem aktuális a felvetés.

Václav Klaus szerint a V4-ek csoportja mostanra csaknem eltűnt, a  a visegrádi együttműködés jövője pedig az érdekellentétek miatt nem túl biztató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik