Belföld

Felmenthetik a nővérét és sógorát 51 szúrással kivégző és felgyújtó süttői férfit

police.hu
police.hu

Minősített emberölés miatt állítja bíróság elé a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azt az Sz. Dávidot, aki két évvel ezelőtt 51 késszúrással kivégezte a sógorát és a lánytestvérét Süttőn, majd meggyújtotta a holttesteket.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi megtagadta a vallomást, a szakértőknek pedig azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, és az első emlékképe az, amikor felébredt a kórházban.

A vádirati tényállás lényege szerint az elmebetegségben szenvedő férfi az ominózus nap elment a nővéréhez és a sógorához, majd tudatzavart állapotban elővett több kést a konyhában és 36 késszúrással, illetve vágással megölte a sógorát, 15 késszúrással, és vágással pedig a nővérét is. 

A férfi ezt követően benzinnel átitatott rongyokat tett a holttestekre és a házban is benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta, melynek következtében az ingatlanban tűz keletkezett. Sz. Dávid másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, lábán és arcán, ezért a mentőszolgálat munkatársai a budapesti Honvédkórházba szállították.

A főügyészség különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit. A főügyészség arra tett indítványt, hogy a törvényszék rendelje el a kóros elmeállapotú terhelt kényszergyógykezelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik