Belföld

Koncz Zsófia miniszterhelyettes lehet, államtitkárként folytathatja Vitézy Dávid

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A következő kormányban a technológiáért és iparért felelős miniszter Palkovics László miniszterjelölti meghallgatásán bemutatta az új csapatát – írja a hvg.hu. A beszámoló szerint a technológiért és iparért fejlesztős tárca miniszterhelyettesi pozícióját Koncz Zsófia, a Fidesz borsodi képviselője kaphatja, a közlekedéspolitikáért pedig Vitézy Dávid, a BKK korábbi alapító-vezérigazgatója, a Budapesti Fejlesztési Központ eddigi vezetője felelhet majd. A tárca államtitkára lesz továbbá Steiner Attila és Kutnyánszky Zsolt is.

Palkovics a meghallgatásán beszélt arról is, hogy akármennyire tartják összeszerelőüzemnek Magyarországot, szerinte ez nem igaz. A hvg.hu cikke szerint Palkovics azt is mondta, hogy:

  • A következő tíz év iparpolitikájában ugyanakkor új ágazatok erősítését is célul tűzték. Ilyen például az autóbuszipar vagy a kreatívipar.
  • A Covid-járványból okulva fontosnak tartja, hogy az egészségipari kapacitás is jelentősen növekedjen.
  • A tárca előtt álló közvetlen feladatokat is megemlítette Palkovics. Ilyen a csődvédelmet kért Tungsram munkavállalóinak segítése, vagy az Ukrajnából érkező elhelyezkedésének segítése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik