Belföld

„Mondtam, hogy úgyis meghalsz!” – bokszolni hívta, de inkább elütötte az exe új párját

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Emberölés kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a huszonéves férfit, aki bokszolni hívta, de helyette inkább elütötte kocsijával a haragosát. Az ügyészség öt év börtönt és öt év közügyektől és járművezetéstől eltiltást kért a gázolóra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat lényege szerint a vádlott régóta ismerőse egy helybéli nőnek, aki viszont tavaly év elején élettársi kapcsolatot létesített a későbbi áldozattal. A férfi ezt nem nézte jó szemmel, interneten többször is írt a nőnek, és találkozókra hívta. A vádlott közeledését nem vette jó néven a nő új párja, aki próbálta megbeszélni a konfliktust, de nem járt eredménnyel.

Az ominózus nap a két férfi megbeszélte, hogy „lebokszolják” a vitájukat. A megbeszélt időpont előtt a sértett gyalog indult a helyszínre, amit tudatott a párja volt barátjával is, aki viszont gépkocsival tartott oda. Ahogy a férfi meglátta az út szélén sétáló haragosát, gépkocsijával 60-65 km/h sebességre gyorsított, majd a kormányt rárántotta, hogy el tudja ütni.

A másik férfi felfigyelt a kocsi hangjára, megfordult, el is ugrott a jármű elől, de ennek ellenére az a bal lábát elérte. A gyalogos élete a véletlenen múlott, a sofőr szándéka arra irányult, hogy megölje őt.

A gázolás után az elkövető a helyszínen maradt, de nem nyújtott segítséget a haragosának, hanem azt kiabálta neki, hogy „Mondtam, hogy úgyis meghalsz!” Az elütött férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Olvasói sztorik