Belföld

TEK-esek csaptak le egy 17 éves fiúra a VII. kerületben, éles lőfegyvereket is lefoglaltak

police.hu / TEK
police.hu / TEK

Kommandósok segítségével csaptak le az erzsébetvárosi zsaruk tegnap hajnalban egy 17 éves fiatalemberre Budapesten, egy VII. kerületi lakásban. Éles lőfegyvereket is lefoglaltak az akció során.

A BRFK tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a fiatal fenyegette és bántalmazta a prostituáltként dolgozó volt barátnőjét, keresetét pedig az utolsó fillérig elvette.

Police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiú körülbelül másfél hónappal ezelőtt ismerkedett össze egy prostituáltként dolgozó 24 éves nővel, akit rögtön arra kért, hogy költözzön hozzá, szülei erzsébetvárosi lakásába.

Police.hu

Odaköltözése után a fiú minden keresetét elvette tőle, nem engedte, hogy barátaival beszéljen vagy találkozzon, többször megverte a nőt, telefonját összetörte, és azzal is fenyegetőzött, hogy megöli.

A VII. kerületi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével tegnap hajnalban fogták el a feltételezett elkövetőt. A lakásban pisztolyt, vadászpuskát és hozzájuk tartozó lőszereket találtak. Az éles lőfegyvereket lefoglalták – bár a fiú apjának volt rájuk engedélye, tárolásuk nem felelt meg a szabályoknak.

A 17 éves fiatalt kitartottság bűntette, súlyos testi sértés kísérlete és rongálás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik