Belföld

Biztonsági kamerán figyelte a betörőket a tulajdonos

Lopás miatt állítja bíróság elé a Szolnoki Járási Ügyészség azt a két hajdúszováti férfit, akik tavaly december elején betörtek egy törökszentmiklósi házba. Nem is sejtették, hogy a ház tulajdonosa biztonsági kamerán keresztül figyeli őket.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 36 éves férfi bemászott a kerítésen az udvarba, eközben a 32 éves társa a ház közelében leparkolt autóból figyelte a környéket azért, hogy jelezzen társának, ha valaki közeledne az ingatlanhoz.

Az idősebb férfi kihasználta, hogy a házigazda nincs otthon, egy csavarhúzóval kifeszítette a bejárati ajtót, bement a házba és átkutatta a szobákat. Egy 135 ezres fülbevalón akadt meg a szeme, amit zsebre is tett.

Az elkövetők nem számoltak azzal, hogy a házon kívül tartózkodó tulajdonos a biztonsági kamerarendszeren keresztül, a távolból is észlelte a betörést és figyelte őket. A tulaj értesítette a rendőrséget, és egy rokonát is megkérte, hogy menjen a házhoz.

Amikor a rokona megérkezett az ingatlanhoz, a parkoló autóban őrködő elkövető azonnal elhajtott az utcából, maga mögött hagyva társát, aki futva menekült a helyszínről. A lopott ékszer azóta sem került elő. Az ügyészség eltöltendőt kért a büntetett előéletű elkövetőkre azzal, hogy kötelezze őket a bíróság a lopott ékszer értékének megtérítésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik