Belföld

Egyéves gyermekük mellett árulták a drogot

police.hu
police.hu
Az apát és az anyát lakásukban fogták el. Csaknem 50 kiló kábítószert találtak náluk. Lebukott a drogbizniszben alattuk álló díler is.

A rendőrök olyan információt kaptak, hogy a budapesti P. Igor Szerbiából származó drogot raktároz. Nyomozni kezdtek, május 16-án pedig el is fogták a 37 éves férfit. A lakásában csaknem 50 kiló kábítószert találtak, írja a police.hu.

A lefoglalt anyagok között volt amfetamin, 39 kg olyan marihuána, ami vegyülettel volt átitatva, így új pszichoaktív anyagnak minősül és 9 kg hasis. A nyomozók találtak a kábítószer fóliázására és csomagolására alkalmas gépet is.

police.hu

P. Igor a lakásban 23 éves feleségével, valamint 1 éves és 16 éves lányaival élt együtt, a kábítószert a kereskedői hálózatban alatta álló tagoknak családtagjai jelenlétében adta át. Felesége tudott a  drogügyletekről, az ő varróhelyiségében, közvetlen egy autóba tehető gyerekülés mellett tárolták a marihuánatömböket.

A házaspár elfogásának napján ütöttek rajta a nyomozók az egyik díleren is. K. Krisztiánt Budapesten, a Hungária körút és a Szörényi utca kereszteződésében állították meg, mikor szegedi albérletébe tartott hazafele.

A rendőrség egy korhatáros videót is közzétett az akcióról.

A 30 éves férfi autójába nem sokkal korábban került be az a papírdoboz, ami szemeteszsákokba csomagolt drogtömböket rejtett, összesen 5 kilót. Épp olyanokat, amilyeneket P. Igor lakásán találtak.

 

A marihuánával teli pakkok – a kábítószerkereső kutyák kijátszása miatt – pirospaprikával voltak beporozva, de a csel nem jött be.

A rendőrök összesen 50 000 adag drog piacra kerülését akadályozták meg. Ennek feketepiaci értéke csaknem 150 millió forint.

A rendőrök lefoglaltak két nagyértékű autót. A három embert jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, vizsgálják, terhükre róhatóak-e más bűncselekmények is. A nő szabadlábon védekezik, a két férfit bűnügyi őrizetbe vették, kezdeményezik letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik