Belföld

Vizsgálatot kezdeményez M. Richárd élettársa, szerinte hibázott a börtön

Vizsgálatot kezdeményez a fogvatartása közben elhunyt M. Richárd élettársa – erről számolt be az RTL Klub Fókusz című műsora. A Dózsa György úti halálos gázolás egyik felelőse párja szerint még élhetne, ha nem bánnak vele embertelenül a börtönben. Horváth Éva arra szeretne választ kapni, hogy M. Richárd minden esetben megfelelő orvosi ellátást kapott-e, és ha nem, ki, és mikor mulasztott.

M. Richárd ügyvédje korábban hasonló állításokat fogalmazott meg a 24.hu-nak:

Kapcsolódó
Jován László: Ha szakszerű kezelést kap M. Richárd, akkor nincs ez a haláleset
Ügyvédje szerint a sorozatos mulasztások miatt halt meg a férfi. A BVOP visszautasítja a vádakat.

Horváth Éva, a május 5-én elhunyt M. Richárd élettársa azt mondta:

Úgy gondolom, hogy nem kapta meg a kellő ellátást, mert február végéig volt Berettyóújfalun, a bv-kórházban. A bv-kórház neki arról szólt, hogy egy kamerás zárkában tartották, ahol nem kapta meg a kellő segítséget. Tény és való, hogy vitték vizsgálatokra, de nem kapta meg a szükséges ápolást. Állandóan szomjas volt, a sztrókosoknak folyadékot kell kapniuk. És ő ezért fegyelmit is kapott, mert vizet kért. És sokszor órákat várt egy pohár vízre.

Az RTL Klub megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztályát.  Ezt a választ kapták:„A büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, bármely fogvatartottal kapcsolatba hozható valamennyi adat, információ bűnügyi személyes adat, így a hatályos jogi szabályozás nem ad lehetőséget válaszadásra konkrét személyre, eseményre vonatkozó kérdések tekintetében.

M. Richárd a kétezres évek elejétől többször is összetűzésbe került a törvénnyel. A legsúlyosabb büntetést a kecskeméti maffiaperként elhíresült ügyben kapta 2006-ban, amikor jogerősen nyolc év fegyházra ítélték bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészülete miatt, valamint bűnsegédként elkövetett fegyvercsempészet miatt.

M. Richárdot tavaly júliusban három és fél év fogházra ítélték a 2017. május 15-én történt Dózsa György úti tragédia miatt, amikor  125–140 km/óra közötti sebességgel belerohant a Mercedesével egy szabálytalanul kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott. A balesetben egy 24 éves egyetemista fiú és egy 37 éves kisgyermekes apa vesztette életét, öten pedig megsérültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik