Belföld

Megszólalt Szilágyi György párja, akivel egy jobbikos bulin erőszakoskodtak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Először szólalt meg az a nő, akit állítása szerint egy decemberi jobbikos rendezvényen meg akartak erőszakolni. A 24 éves V. Anitát élettársán, Szilágyi György volt Jobbik-alelnökön keresztül érte el a Blikk.

Megmondom őszintén, éppen tegnap beszéltünk arról, hogy talán érdemes lenne szakember segítségét kérnem, aki segít a trauma feldolgozásában. Ez pszichológusi segítséget jelentene, ezen még gondolkodom. A támadás feldolgozhatatlan számomra, ahogy az is, ami azóta történt, mert azóta is annyi igazságtalan bírálatot kapok, amiért felvállaltam a történteket, amit nagyon nehéz elviselnem. Épp ez az, amit szerettem volna elkerülni”

– mondta lap szerint a fiatal nő, aki választókerületi szervezőként volt hivatalos a buliba.

A számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a Fidesz képviselői.

Azt is elmondta, hogy miért csak májusban, az eset után fél évvel ezelőtt tett feljelentést. Nem akarta ugyanis a választások előtt rontani ezzel az üggyel az ellenzék esélyeit.

V. Anitát az ominózus decemberi buliban feljelentés szerint felcsalták egy szobába, rázárták az ajtót és egy jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Végül Gyüre Csaba volt jobbikos képviselő sietett segítségére, miután meghallotta a segélykiáltásait és mentette ki szorult helyzetéből.

Az erőszakkal hírbe hozott politikus, Földi István tagad, a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy “az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fog tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik