Belföld

Kocsmában mesélte el, hogy nem hívott mentőt a földre eső nejéhez, aki reggelre meghalt

Megmenthette volna felesége életét egy nyugdíjas férfi, ha mentőt hív hozzá. Az idős férfi ugyan észlelte az asszony rosszullétét, de segítség helyett inkább lefeküdt aludni. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt állítja bíróság elé a férfit.

A vádirat szerint nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott a kettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. Az asszonyhoz évente többször is mentőt kellett hívni a rosszullétei miatt, esetenként a férj tárcsázta a segélyhívót.

A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották. At asszony tavaly áprilisban ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a párja is látott, ennek ellenére nem nyújtott segítséget, és a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni.

Mire a férfi reggel felébredt a felesége már meghalt. A férfi ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket, majd a dolgozók értesítették a háziorvost.

Az asszony halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel megmenthető lett volna az élete. A vádirat szerint a férj bár felismerte a neje állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik