Belföld

„Önöknél bomba fog robbanni, kettő vagy három” – két évet kértek az egri bíróságot fenyegető férfire

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett 37 éves férfival szemben, aki bombával fenyegette meg telefonon az Egri Járásbíróságot tavaly márciusban.  A bombariadó miatt ki kellett üríteni a Törvényházat, valamint a szomszédos járásbírósági és járási ügyészségi öt emeletes épületet.

Konkoly Thege László, a Heves megyei Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy két év végrehajtandó fegyházbüntetést és két év közügyektől eltiltást kértek a közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolt férfire.

A vádlott egy korábbi büntetésének letöltése során, a börtönben ismerkedett meg azzal a férfival, akinek a telefonhívással kéretlenül próbált meg szívességet tenni. Az egykori cellatársnak ugyanis aznap lett volna a tárgyalása, melyről terhelt önszorgalomból azt gondolta, hogy jobb ha nem tartják meg.

Ezért egy mobilszámról felhívta az Egri Járásbíróságot és az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrrel közölte, hogy „Önöknél bomba fog robbanni, kettő vagy három”, majd kinyomta a készüléket.

A hívást követően az igazságszolgáltatási tevékenység egy időre megszakadt a megyeszékhelyen, mivel az ott dolgozóknak el kellett hagyniuk az érintett épületeket arra az időre, amíg a katasztrófavédelem tűzszerészei átvizsgálták a területet. Mindez nem csak időveszteséggel, hanem komoly költségekkel is járt. Az elmaradt tárgyalásokat később természetesen megtartották, így az alaptalan riogatással semmit nem ért el a fenyegetőző férfi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik