Belföld

Átemelte a kerítésen, majd magával vitte az udvaron egyedül játszó hároméves kisfiút egy zavart nő

Kiemelte a kerítésen és magával vitte az udvaron egyedül játszó hároméves kisfiút egy 44 éves zavart nő Miskolcon. Az eset egy évvel ezelőtt történt, a Miskolci Járási Ügyészség azonban most emelt vádat a nő ellen szabadság megsértésének bűntette miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő kóros elmeállapotú, és  a kórházi elbocsátását követően nem szedte a pszichiátriai jellegű gyógyszereit.

A vádirat szerint egy tavaly májusi este a miskolci családi házas övezetben sétált, amikor észrevette az egyik ház udvarán szülői felügyelet nélkül játszó hároméves kisfiút. Tévesen azt feltételezte, hogy ez a gyermek azonos a tőle korábban a gyámhatóság által elvett fiúgyermekével, ezért elhatározta, hogy magával viszi és együtt fognak élni.

Megszólította a kisfiút, hogy szeretne-e vele elmenni, aki igennel felelt. Ekkor a nő átemelte a kerítésen, majd elment vele egy közeli buszmegállóba, ahonnan a menetrendszerű járattal miskolci lakására vitte, otthonában a gyermeket megetette és lefürdette.

A gyermek édesanyja fia eltűnéséről értesítette a rendőrséget. A rendőrök intézkedésük során az éjszakai órákban a gyermek édesanyjával együtt megjelentek az elkövető lakásánál. A nő ajtót nyitott, de mivel észlelte, hogy rendőrök állnak ott, azonnal becsapta és kulcsra zárta az ajtót, viszont többszöri, nyomatékos felszólításra beengedte a rendőröket, illetőleg a gyermeket átadta az édesanyjának.

Az ügyészség büntethetőséget kizáró okra tekintettel a nő felmentésére tett indítványt, azonban a bűnismétlés lehetősége miatt kényszergyógykezelésének elrendelését kezdeményezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik