Belföld

Megvan az ítélet a negyedikről kizuhant hároméves kistarcsai kislány ügyében

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Gödöllői Járásbíróság azt a házaspárt és keresztszülőt, akiknek a felelőtlensége miatt kizuhant a negyedikről egy hároméves kistarcsai kislány öt évvel ezelőtt. A gyerek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár héttel később a kórházban életét vesztette.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a kislány szülei három műszakban, de egymással azonos beosztás szerint dolgoztak a közös munkahelyükön. Emiatt a gyerek keresztanyját kérték meg arra, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei délelőttös munkarendben látták el feladataikat, akkor a nő reggelt ötre ment hozzájuk, majd később óvodába kísérte a keresztlányát.

Amikor a szülők délutánosok voltak, akkor ők vitték óvodába reggel a kicsit, délután pedig a keresztanyja ment érte és a szülők hazaérkezéséig maradt vele. Végül, a szülők éjszakás beosztásakor a nő este kilencre ment át hozzájuk és reggel hatig vigyázott a gyerekre, mert a munkába érés miatt el kellett érnie egy tömegközlekedési járatot.

Kapcsolódó
Kiejthették a hároméves kistarcsai kislányt negyedikről
Kiskorú veszélyeztetéssel gyanúsították meg a 3 éves kislány szüleit és a keresztanyját.

Ezeken a napokon a szülei hazaérkezését megelőzően a kislány legfeljebb fél órára magára maradt a lakásban. Indulását megelőzően a keresztanyja elindított neki egy mesefilmet, hogy amikor a gyerek felébred, az lekösse a figyelmét. 2017. április 4-e és 2017. május 20-a között tízszer maradt rövid időre egyedül a lakásban a kislány.

Ezen esetek során kétszer fordult elő, hogy a gyermek felébredt, mielőtt a keresztanyja elindult volna a lakásból. Egyik alkalommal a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig a terhelt felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé tartó szüleinek.

Ugyanakkor a többi nyolc esetben a kislány egyedül maradt az otthonában, ahol az életkoránál fogva nem tudta felmérni a veszélyforrásokat. Továbbá a kislány érzelmi fejlődése is veszélyeztetve volt, mivel megvolt az esélye annak, hogy ébredését követően megijed, és pánikba esik az üres lakásban.

Az ominózus reggel a kislány kizuhant a negyedik emeleti otthona ablakán és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A gyerek anyja 1 év börtönt kapott kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, de ennek a végrehajtását 3 évre felfüggesztették. A férje másfél év börtönt kapott  kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt, de a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

A kislány keresztanyját szintén kiskorú veszélyeztetésében mondták ki bűnösnek, ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélté, de ennek a végrehajtását 3 évre felfüggesztették. Az ítélettel szemben az ügyész és a terheltek is három nap gondolkodási időt tartottak fenn, ezért az még nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik