Belföld

Jogos védelemre hivatkozik a kapuja elé parkoló nőt fejbe lövő vecsési férfi, vádat emeltek ellene

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Monori Járási Ügyészség azzal a 77 éves vecsési férfival szemben, aki tavaly márciusban gázfegyverrel lőtt fejbe egy 36 éves nőt, mert a kapuja elé parkolt. A nő kollégáját lökdöső vádlott fiát garázdaság miatt állítják bíróság elé.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést kértek a jogos védelemre hivatkozó családfőre súlyos egészségkárosodást okozó súlyos testi sértés miatt, míg a garázdasággal vádolt fiára pénzbüntetést kértek.

A 36 éves nő a kollégájához érkezett munkaügyben, majd leparkolt egy kapu előtt, amit finoman szólva sem nézett jó szemmel az ott élő 77 éves férfi.  A számonkérést indulatos vita követte, majd az idős férfi kirántott a zsebéből egy pisztolyt, majd a nő feje irányába célzott, és elsütötte.

Eközben az 53 éves fia a nő kollégáját lökdöste. Az áldozatnak súlyos halláscsökkenése lett, és zajártalom alakult ki nála a füle közelében elsütött fegyver hangjától.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 77 éves férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Állítása szerint ő megkérte a kapubejáró elé parkoló nőt, hogy távozzon, vitáztak, mire a nő rátámadt, s a lövéssel csak a veszélyben érzett életét mentette.  Az 53 éves fia nem tett vallomást, csak annyit mondott, sajnálja a kialakult konfliktust, de nem érzi bűnösnek magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik