Belföld

Hiába szólt egy kislány az anyjának, hogy molesztálja a párja, az nem tett semmit

Felesége korábbi kapcsolatából született tíz év körüli kislányát molesztálta egy ötvenes éveiben járó férfi a láthatás alatt. A Somogy Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt állítja bíróság elé a férfit. Az ügyészség a kiskorú lány segítségkérése ellenére tétlenkedő anyával szemben is vádat emelt.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint anyának négy gyermeke született a korábbi kapcsolatából, akiket az anyai nagymamájuknál helyeztek el, mert elhanyagolták őket. A nőt azonban továbbra is kapcsolattartási jog illette meg, ezért a két kisebbik gyermek rendszeresen nála és az élettársánál töltötte a hétvégéket.A vádlott ezt használta ki arra, hogy szexuálisan közeledjen a tíz év körüli kislány felé

A férfi a közös játék, illetőleg az együtt alvás során rendszeresen keresett alkalmat arra, hogy a kislányt a nemi szervei környékén megérintse, simogassa. A vádlott cselekménye a kislányban zavart és félelmet keltett, amit jelzett anyjának is, aki azonban sem a férfit nem vonta felelősségre, sem a hatóságoknak nem jelzett, ezért kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kell felelnie.

– írta az ügyészség.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, illetőleg tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt érintő valamennyi foglalkozástól történő végleges eltiltás kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség a molesztálással szemben tétlen anyával szemben felfüggesztett börtönbüntetést és a kiskorúakat érintő határozott idejű foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint a kiskorú lányával szembeni szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik