Belföld

Népszava: Orbán Viktor lecseréli a sportért felelős államtitkárt, Szabó Tündét

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
Orbán Viktornak szívügye a sport. A Népszava szerint csalódott. A rengeteg pénz után több eredeményt vár.

A Népszava egybehangzó információi szerint Szabó Tünde nem lesz államtitkár a következő Orbán-kormányban. A lap emlékeztet rá, a sport éves átlagban 500-550 milliárd forintos tétellel terheli meg a büdzsét, ami több, mint az oktatásra fordított összeg, Orbán Viktor pedig elégedetlen a pénz hasznosulásával.

A sportért felelős államtitkár munkabírását többen kiemelték, de a lap szerint az is érintheti a posztját, hogy vezetőcsere volt a Magyar Olimpiai Bizottság élén, Gyulay Zsolt elnök célja, hogy rendezze viszonyát a kormánnyal, visszaszerezze a sportszakmai kontrollt.  Erről már az új sportállamtitkárral kell megállapodnia.

Az utódról biztosat senki sem tud, nincs nagy tülekedés a posztért, de a Népszava több forrása szerint befutó lehet Schmidt Ádám. A jogász végzettségű szakember tavaly lett a kormányfő sportügyi főtanácsadója.

Kapcsolódó
Gyulay Zsolt: Ki vállalja fel a számonkérést, ha nem a MOB?
Három hónap telt el Kulcsár Krisztián leváltása és Gyulay Zsolt kinevezése óta. A Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke nagyobb szakmai döntéshozatali szerepet szeretne kiharcolni a szervezetnek, egyúttal felvállalná a MOB „csendőr” szerepét. Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik