Belföld

Lázár az új kormányzati szerepéről: Országépítésre mindig vállalkozom

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szerdán Lázár Jánost is fogadta Orbán Viktor a Karmelitában az új kabinet megalakulását előkészítő ülésen. A hvg.hu egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon kérdezte a politikust az új kormányban vállalt szerepéről, mire az egykori kancelláriaminiszter annyit felelt:

országépítésre mindig vállalkozom.

Az ATV értesülései szerint Lázár egy építésügyi központú minisztériumot vezethet az új kormányban. Talán erre utalhatott az országépítés említésével.

A hvg.hu-nak Lázár azt is megerősítette, hogy a kormányzati szerepéről szóló egyeztetés véget ért, így eldőlt, hogy a hódmezővásárhelyi politikus milyen feladatot kap az ötödik Orbán kormányban.

A konkrét pozíciójáról és feladatköréről részleteket nem árult el, mondván, a kormányalakításról szóló bejelentést a miniszterelnök teszi majd meg, azt azonban megjegyezte, hogy „bármilyen munkát, a legkisebb munkát is nagy alázattal elvégzi”.

A tervek szerint Orbán május 16-án tehet majd esküt, és a következő parlamenti ülésen, május 20. és 30. között mutathatja be az új kabinetet a képviselőknek. A szerdai tanácskozáson Navracsics Tibor, Csák János, Gulyás Gergely, Palkovics László, Pintér Sándor, Nagy István, Rogán Antal, Semjén Zsolt és Varga Judit, azaz a 2018–2022 közötti negyedik Orbán-kormány tagjai mellett más, az utóbbi hetekben miniszteri székekkel szóba hozott szereplők is ott voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik