Belföld

Riasztást adtak ki, négy megye narancssárga

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Hidegfront vonul át. Főleg a keleti tájakon lehet zivatar, jégeső. Az érintett területeken károkat okozhat az erős, 90 km/óra feletti szél is.

Pénteken az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap, de több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, a Tiszántúlon heves zivatarokra is. Az északnyugatira forduló szelet élénk, olykor erős lökések, zivatarok környezetében viharos szélrohamok kísérhetik. A  hőmérséklet napközben 24-32 fok között alakul, késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a zivatarok kialakulása miatt. A riasztások által érintett járásokat egy folyamatosan frissülő térképen lehet nyomon követni.

Közben az egész országra érvényes a figyelmeztetés is, négy megyére másodfokú, narancssárga.

Azt írták, a zivatarokat viharos széllökés (általában 60-90 km/órás, de a keleti tájakon akár 90 km/óra feletti lökések, jégeső (keleten akár 2 centi fölötti), lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (10-20 mm feletti) kísérheti.

Szombaton túlnyomóan napos, száraz idő lesz gomoly- és fátyolfelhőkkel, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban 9, 16, délután 24 és 29 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan napos időben lesz részünk, gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 7, 14, a délutáni órákban 24, 29 fokot mérhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik