Belföld

Közös jövőt, családalapítást ígértek alul iskolázott lányoknak az emberkereskedők

police.hu
police.hu

Emberkereskedelem miatt emelt vádat a  Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vazzal a három férfival és három nővel szemben, akik fiatal nőket kényszerítettek prostitúcióra és ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek egy férfit.

Az egymással rokoni kapcsolatban álló, az egyik megyebeli kisvárosban élő terheltek 2019 és 2020 szeptembere között három, a környező településeken élő, alacsony iskolázottságú fiatal nőt – kiszolgáltatott élethelyzetüket kihasználva – rávettek arra, hogy pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. A három lánynak Magyarország mellett Németországban, illetve Ausztriában kellett dolgoznia.

A “loverboy” módszert alkalmazó férfiak előbb a lányok felé szerelmet színleltek, majd a közös jövő, a családalapítás és a vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva vették rá őket a prostitúcióra. A megkeresett pénzt azonban elvették tőlük és saját megélhetésükre fordították.

TEK / Police.hu

Amikor az áldozataik már nem tudták vagy nem akarták az elvárásokat teljesíteni, vagy a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat fenyegették, válogatott módszerekkel bántalmazták. Amennyiben valamelyikük megszökött, újabb retorziókban volt része. Előfordult, hogy a lányokat egy idő után eladták, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

Két vádlott egy helybéli, egyedül, szorult érzelmi és anyagi helyzetben élő férfit is rávett, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül, vigyázzon a gyermekeikre. Egy idő után azonban a konyhában, földön, pokrócokon kellett aludnia, jóval többet kellett dolgoznia, megtiltották neki, hogy rokonait látogassa, bántalmazták, és arra is kényszerítették, hogy fűnyírással keressen nekik pénzt.

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik