Belföld

Betörte az ablakokat és véres feliratokat írt egy vonatra egy férfi

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
Egy Győrbe tartó vonat körül történt az incidens. Egyórás rettegő veszteglés lett a vége.

Drámai jelenetek zajlottak le szerda késő délután a Hegyeshalomból Győrbe tartó EuRegio-vonaton. Egy férfi kószált a síneken, ami miatt Levél községnél megállni kényszerült a vonat. Aztán egy kő landolt a belsejében, a vonat újra elindult, majd megállt. A férfi elkezdte dobálni a motorvonatot. A Telexnek egy akkori utas így számolt be minderről:

A vonatnak mindig azon részére menekültünk, ahol épp nem dobált. Aztán láttuk, amint a saját vérével – a keze vérzett – felírta, hogy „Help!” A kalauz egy idő után azt javasolta, hogy menjünk a vécébe, de mivel legalább húsz-harmincan voltunk a kocsiban, ez lehetetlen lett volna. Vártuk hát a segítséget.

A férfi ezután módszeresen betörte a vonat ablakait, a KY rejtélyes rövidítést írt a mozdonyvezető ablakára, a vonat pedig egy órán keresztül állt, ekkor érkeztek meg a rendőrök és a mentők. Az biztos a szemtanúk szerint, hogy a vonat nem ütötte el a férfit, nem attól lett véres.

A szerelvény végül hatalmas késéssel, több órányi menetidővel, a betört ablakok miatt lassan döcögve futott be Győrbe. A vonalon is lassan állt helyre a vonatközlekedés. A megyei rendőr-főkapitányság csak annyit közölt, hogy közérdekű üzem működése megzavarásának gyanúja miatt büntetőeljárást indított május 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik