Belföld

Tíz évet kértek a hajléktalant agyba-főbe verő és megalázó szabolcsi rabszolgatartóra

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tíz év fegyházbüntetést indítványozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki munkára kényszerítette a gondnokság alatt lévő hajléktalant, majd életveszélyesen bántalmazta.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a kiszolgáltatott helyzetben lévő, mentális problémákkal küzdő férfit 2020 májusában vette rá a vádlott arra, hogy a portájára költözzön, és szállás fejében gondoskodjon az állatokról és lássa el a ház körüli munkákat.

Az istállóban elszállásolt férfi munkaideje hajnali öt órától este nyolc-kilencig tartott, miközben a vádlott rendszeresen bántalmazta és megalázta őt, ha szerinte nem megfelelően dolgozott. A gondnokától kapott mintegy húszezer forintos családtámogatási pótlékot is elvette tőle, csupán némi ennivalót és cigarettát adott neki.

Másfél évvel ezelőtt a tulaj ismét bántalmazta, a földre vitte és megtaposta a férfit. Két nap múlva – mivel fájdalmai miatt nem tudott dolgozni – többször megütötte a fejét, ütlegelte és rugdosta, majd az emiatt életveszélyesen megsérült férfit autóval elvitte egy másik településre és az utcán magára hagyta. A főügyészség életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntettével vádolja az elkövetőt, és tíz év fegyháza kért rá előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik