Belföld

Elmondta egy 12 éves kislány az iskolában, milyen szörnyűségeket művelnek két éve vele

Tízéves kora óta fajtalankodott egy Fejér megyei kislánnyal az egyik hozzátartozója. A borzalmakra úgy derült fény, hogy a gyerek tizenkét éves kora körül elmesélte az iskolában, hogy milyen borzalmakat művel vele az egyik rokona.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy tíz év fegyházbüntetést és tíz év közügyektől eltiltást kértek a tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolt férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról is.

Hozzátette, a házastársa unokájával szexuális cselekményt végző férfi tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban.

A főügyészség arra is indítványt tett, hogy a férfit zárják ki a feltételes szabadlábra helyezésből és végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel foglalkozhatna.

A vádirat szerint a férfi jó kapcsolatot alakított ki a felesége gyermekének a lányával. A vádlott és a kislány sok időt töltöttek kettesben, a gyermek együtt volt a férfival a mezőgazdasági munkák elvégzésekor, közösen gondozták a férfi állatait, és horgászni is együtt jártak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi kihasználta a közöttük lévő bizalmi viszonyt, és 2018- tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyermekkel. A férfi a mobiltelefonján pornófilmeket is mutatott a kislánynak. Édességeket, illetve nagyobb értékű ajándékokat vásárolt neki a bizalma fokozása érdekében, és megkérte, hogy a történtekről ne beszéljen senkinek.

A gyermek 2020-tól többször kérte a hozzátartozóját a cselekménye befejezésére, azonban a férfi nem tett eleget a kérésének. A borzalmakra tavaly februárban derült fény, amikor a gyermek elmondta a suliban az iskolapszichológusnak a vele történteket, az anyja pedig feljelentette a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik