Belföld

Stummer János kilépett a Jobbikból

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra

– indokolja döntését Facebook bejegyzésében Stummer János, aki a választáson Jakab Péter pártelnök egyedüli kihívója volt, azonban a párt szombati tisztújító kongresszusán a szavazáson alulmaradt Jakabbal szemben: a pártelnök egyedüli kihívójaként a voksok alig 30 százalékát szerezte meg.

Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös

– írja Stummer, majd hozzáteszi, hogy Jakab politikai ténykedését eddig is távolságtartással szemlélte, a továbbiakban pedig nem kíván közösséget vállalni vele.

Stummer már az összellenzéki választási kudarc után üzent párt elnöknek: ekkor azt mondta, most nem az egymásra mutogatás, hanem az önvizsgálat ideje van.

Miután alulmaradt Jakabbal szemben, Stummer már veresége másnapján közzétette a kongresszuson mondott beszédét, melyben éles kritikát fogalmazott meg Jakabbal szemben. Szerinte nagyon nagy bajban van a Jobbik, hiszen ideológiailag teljesen kiüresedett, a választási kudarc miatt történetének legnagyobb leépítése előtt áll, és a történelmi választási vereséggel pedig veszélybe kerültek a 2019-ben megszerzett önkormányzati pozíciók, képviselői és polgármesteri székek is. „Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be” – üzente Jakabnak beszédében a kihívója.

A politikus megerősítette, hogy továbbra is közügyekkel kíván foglalkozni, de új párt, vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik