Belföld

Tagadja tettét az alvó váci nőt agyba-főbe verő harisnyás rabló

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 43 éves férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly októberben éjjel támadt egy alvó asszonyra Vácon. A pénzét követelve ütötte-verte a nőt, majd a retiküljeivel együtt elfutott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nő, miután hazaért a munkából lefeküdt aludni. Hajnali egykor arra riadt, hogy egy sötét ruhás alak tornyosul felé és beszél hozzá. Arcát a ráhúzott harisnya és a kapucni miatt nem látta, de a hangja alapján férfire tippelt.

A hívatlan éjszakai látogató egy dolgot hajtogatott: adjon pénzt, vagy megöli! A nő próbálta meggyőzni, hogy nincs semmije, mire a támadó egy porszívó fém csövével ütni kezdte. Felváltva záporoztak a csapások fejre és karra, miközben nem szűntek a pénz átadására vonatkozó, életének kioltásával fenyegető felszólítások.

írta közleményében a rendőrség.

Mivel az asszony nem engedelmeskedett, a férfi kutatni kezdett a szobában, majd a ház többi helyiségében is. Felkapott két női táskát, amelyben igazolványok és mobiltelefon volt, majd az alkartörést és a fején zúzódásokat elszenvedett, súlyosan sérült áldozatát sorsára hagyva és az egyik táskát útközben eldobva elmenekült.

A váci rendőrök hajtóvadászatot indítottak az éjszakai rabló után. Két nappal később már az előállító helyiségben várt kihallgatására a 43 éves, ózdi férfi. H. Zsolt a kihallgatásakor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, de érdemi vallomást nem tett.

police.hu

Otthonát átkutatva a nyomozók barna és zöld kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le, a szakértői vélemény alapján delta-9–THC-t tartalmaznak, ami kábítószernek minősül. A mintavétel a szervezetében a szintén kábítószernek minősülő amfetamint mutatta ki. A 43 éves férfi lakásában megtalálták és lefoglalták az áldozattól elrabolt másik táskát, iratokat, valamint személyes tárgyakat, amelyek erősítették a megalapozott gyanút.

Az is kiderült, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetésének napján kocsival közlekedett annak ellenére, hogy a Váci Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. A  Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő H. Zsolt ellen a felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettének, kábítószer birtoklása, illetve járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik