Belföld

Bocsánatot kért a rendőröktől a bajonettes támadó, három és fél évet ülhet

Három és fél év év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly decemberben bajonettel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. A törvényszék tájékoztatása szerint az elkövető feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

A hatóság tagjai a hajnali órákban megjelentek a férfi lakóhelyén és felszólították, hogy menjen ki, és vesse alá magát a rendőri intézkedésnek. Ő azonban nem tett eleget ennek, a szobájában eltorlaszolta magát, majd az ablakon keresztül próbált menekülni, azonban meglátva az udvaron álló rendőröket, elállt ettől a szándékától.

A rendőrök a szoba eltorlaszolt ajtaját befeszítve jutottak be a helyiségbe, ahol szemben találták magukat a férfival, aki egy 40 cm hosszúságú, 25 cm pengehosszúságú, jó heggyel rendelkező bajonettel támadt két ízben is az egyik rendőrre.

A rendőr az első szúró mozdulat elől ki tudott térni, illetve társai el tudták hárítani a második támadást, a bajonett hegye azonban a rendőr mellkasától mindössze néhány centiméterre állt meg. Ezt követően a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a támadóval szemben, megbilincselték, majd előállították.

A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított férfi ténybelileg beismerte a bűnösségét, illetve bocsánatot kért a rendőröktől.

Az ítéletet az elítélt tudomásul vette, védője azonban elsődlegesen eltérő jogi minősítés, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A büntetőeljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik