Belföld

Barátnője védte meg a fakaróval leütött miskolci férfit

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 29 éves férfi ellen, mert tavaly szeptemberben fakaróval támadt a haragosára.

A vádirat szerint egy autóbuszon utazott Miskolcon, amikor észrevette korábbi haragosát, akinek ökölbe szorított kézzel azt kiabálta, hogy „mi van menő?” A férfi visszaszólt, majd leszálltak és vitatkozni kezdtek, de ekkor még nem volt tettlegesség.

A férfi hátat fordítva elment a barátnőjével, de néhány perc múlva a barátnője azt kiabálta, „vigyázz, szalad a karóval!”, és a megöléssel fenyegetőző férfi rögtön a áldozata feje irányába ütött. A megtámadott férfi védekezésként felemelte a bal lábát, így az ütés azt találta el, az elkövető ekkor újból ütött, amit a sértett a jobb karjával hárított.

Az elkövető azonban tovább támadott, s leütötte egy karóval a másik férfit. Az elkövető a földön fekvő haragosán még egyszer megütötte, amikor barátnője a párja védelmére kelt, és a támadó valamint a barátja közé állt, így vetve véget a további bántalmazásnak.

A megtámadott férfi nyolc napon belüli gyógyuló sérüléseket szenvedett, s könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést kért a büntetlen előéletű támadóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik