Belföld

Mag akarták alapozni a jövőjüket, kifosztották egyikük szüleit

Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság azt a férfit, aki a kiskorú szerelme szüleinek a kifosztásával akarta megalapozni a közös jövőjét a barátnőjével.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a gyanúsított azt mondta márciusban a barátnőjének, hogy a közös életüket a lány szüleinek megtakarításából kell megalapozniuk. Ennek érdekében a pár május elsején megjelent a tinédzser szüleinek a házánál.

A férfi felfeszítette a bejárati ajtó előtti rácsot, majd mindketten bementek a lakásba. Miután a lakóteret átkutatták, egy pénztárcából 90 ezer forintot, az ágymatrac alól pedig 1 millió 200 ezer forintot és 810 eurót loptak el.

Ezt követően a férfi a elrejtette bűncselekmény elkövetéséhez használt kesztyűt és szerszámokat, a lányt pedig instrukciókkal látta el arra vonatkozóan, hogy mit mondjon majd a szüleinek és a nyomozóknak annak érdekében, hogy elterelje magukról a gyanút.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítás megnehezítése miatt letartóztatta a férfit. A döntést az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított fellebbezett ellene. Mivel a védő nem volt jelen, ezért neki ö munkanap áll rendelkezésére a nyilatkozata megtételére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik