Belföld

Jogerősen 17 évet kapott a 18 éves húgát kivégző biatorbágyi fiatal

Jogerősen tizenhét év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a huszonéves férfit, aki 2019 nyarán megölte a 18 éves húgát a biatorbágyi otthonukban. Sz. J. L. az anyját is megpróbálta megfojtani, de ezt az asszony egyik ismerősének végül sikerült megakadályoznia.

A táblabíróság tájékoztatása szerint az elkövető az anyjával és a húgával élt szerény körülmények között. A férfi viselkedési problémákkal küszködött már az iskolában is, s megviselte a szülei válása is. Kezdetben az apjával lakott, aztán visszaköltözött az anyjához.

Az elvonási tünetei és családtagjaival szembeni bizalmatlanság miatt már kisebb nézeteltérésre is erőszakosan reagált. Az ominózus nap a fiatal összebalhézott a húgával, majd addig fojtogatta, hogy elvesztette az eszméletét.

A birkózó múlttal rendelkező férfi azt hitte, hogy a lány meghalt, ezért elkezdte a fürdőszoba felé vonszolni, de a légcsövek és a verőerek leszorításának megszűntével a húga kezdett magához térni. Ezt tapasztalva a férfi kiment a konyhába egy késért, majd nyakon szúrta vele a testvérét. 

A lány a szúrt sérülés következtében, a vénás sérülés nyomán a légutakba jutott vér okozta fulladás miatt, perceken beül meghalt. Életét semminemű orvosi beavatkozás nem menthette volna meg. A férfi ezt követően bevonszolta a fürdőszobába, majd egy törülközőt tett az arcára, hogy ne lássa és rácsukta az ajtót.

Ezt követően a testvére ágyába egy nagyobb méretű plüssfigurát fektetett, amit betakart, azt a látszatot keltve, hogy az ágyban alszik valaki. Ezt követően magához vette a testvére mobilját és azon keresztül a húga nevében Messenger üzenetet küldött az anyjának azt jelezve, hogy elmegy dolgozni.

Az anya még délelőtt felhívta a lányát mobilon, de azt a vádlott vette fel, aki azt hazudta, hogy a testvére alszik. Az anya 12 óra 50 perc körüli időben hazament, ahol felfedezte lánya holttestét, ekkor a fiú őt is megpróbálta megölni. Ezt az épp akkor érkező anyja egyik ismerőse akadályozta meg.

A férfi 17 év fegyházat kapott első fokon, de a vádlott védője részben téves minősítés miatt, részben pedig enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta. A táblabíróság szerint hibátlan tényállást állapított meg a Budapest Környéki Törvényszék bírája, ezért helybenhagyták az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik