Belföld

Megrovásban részesítették a férfit, aki azt állította, 13 éves korában molesztálta egy pap

Megrovásban részesítette a Pesti Központi Kerületi bíróság azt a férfit, aki azt állította, hogy közel húsz évvel ezelőtt, 13 éves korában szexuálisan molesztálta egy kispap. A Blikk azt írja, hogy kétrendbeli zaklatás vétségében mondták ki bűnösnek a férfit.

A vád szerint a férfi fenyegetőzve több alkalommal is felkeresett két egyházi vezetőt, hogy kérjenek bocsánatot amiért 2003-ban egy atya többször is szexuálisan molesztálta. A feljelentők szerint azzal, hogy 2016-ban az érintett plébánost felmentették, lezártnak tekintették az ügyet.

A terhelt képtelen volt ebbe belenyugodni, úgy érezte, nem kapott elégtételt, ezért két hónapon keresztül a két egyházi vezetőt többször is megkereste személyesen, s azzal fenyegetőzött, hogy megzavarja a miséket. Üzeneteket küldött nekik, a Szent István Bazilikában szórólapokat tett ki, s többször is hívta őket telefonon. Ezt követően jelentették fel zaklatásért.

A portál szerint a védelem mindvégig vitatta, hogy a fiatalember cselekménye kimerítette volna a zaklatás tényállását. A bíróság azonban bűnösnek mondta ki a férfit, és megrovásban részesítette.

Kapcsolódó
Őt zaklatta egy katolikus pap, a magyar állam viszont úgy bánt vele, mintha ő lenne a bűnöző
A zaklatás áldozata csak Erdő Péter bíborossal akart beszélni, viszont a magyar katolikus egyház mindent megmozgatott, hogy a rendőrség vesse rá magát a fiatal férfira. Pár órára cellába is dugták.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik