Belföld

Hazahozták az igazi „keresztanyut”, Cs. Ildikót – videó

police.hu
police.hu
Az unokázós maffia egyik főnöknőjét az Interpol segítségével fogták el Dublinban.

A rendőrség zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást a 37 éves nő és társai ellen. Idős emberektől pénzt, ékszert csaltak ki – írja a police.hu. 

Cs. Ildikó hívta őket telefonon az Egyesült Királyságból, mint a hozzátartozójuk, azzal a mesével, hogy bajba került, fogva tartják, biztonságát pénzzel válthatják meg. Előfordult, hogy helyette vagy nyomatékosításként K. György nevű társa beszélt a sértettekkel, megerősítve, hogy a nőnek komoly baja esik, ha nem fizetnek.

A pénzt és ékszereket magyarországi társaik vették át a becsapott idősektől, majd szétosztották és eljuttatták a külföldi tagok részére is.

A bűncselekményekkel több mint 6 millió forint kárt okozotak.

Cs. Ildikót a nyomozók azonosították, majd Írországban elfogták, és a NEBEK Interpol Iroda együttműködésével április 26-án éjszaka hazahozták.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói a nőt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várták, és még aznap este átadták a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai részére. Az asszonyt zsarolás és háromrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A bíróság elrendelte letartóztatását.

Korábban a rendőrség azt írta, a nő élettársa K. György, aki a legkeresettebb bűnözők TOP50-es listáján is szerepelt. A pár Belfastból menekült Írországba az angol rendőrség elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik