Belföld

Ököllel esett az 1-es villamosról leszálló 13 éves fiúnak, hogy megszerezze a mobilját, három évet kapott

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Jogerősen három év letöltendő börtönre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 20 éves férfit, aki januárban követett egy 1-es villamosról leszálló fiút, és megpróbálta kirabolni.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető január 31-én kora délután az egyik budapesti villamoson figyelt fel a 13 éves fiúra, akit a villamosról leszállva követni kezdett. A terhelt a Népfürdő utcában odalépett a fiúhoz és közölte vele, hogy ha nem adja oda neki a mobiltelefonját, akkor megveri.

A megfenyegetett fiú kérte a terheltet, hogy hagyja őt békén, majd amikor a támadója a vállára tette a kezét, azt ellökte magától. Ekkor a terhelt ököllel arcon ütötte a kiskorút, majd a telefon megszerzése érdekében elé állt, és őt ököllel ismét megütötte. A közeli gyalogátkelőhelynél ekkor a lámpa zöldre váltott, ezt kihasználva a tini el tudott menekülni. A támadó így végül érték megszerzése nélkül hagyta el a helyszínt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a támadót. A bíróság váddal egyezően három év letöltendőre ítélte a férfi rablási kísérlet miatt. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik