Belföld

Sokkolóval, bicskával követelte a gyerekektől a kristály árát egy férfi, nyolc évet kértek rá

Getty Images ( Illusztráció )
Getty Images ( Illusztráció )

Minősített zsarolás, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és kábítószer birtoklás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki kristályt árult a kiskorú vevőinek Jánoshalmán, majd a vételár hátralékot sokkolóval és bicskával kényszerítette ki az adósaitól.

Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év börtönt és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a férfi „kristály” néven, ismeretlen eredetű és összetételű kábító hatású anyagot árult a lakásán a kiskorú ismerőseinek, valamint városszerte parkokban és buszmegállókban. Ennek során gyakran előfordult, hogy vevői adósok maradtak a vételárral. Ilyenkor a férfi erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette ki a mielőbbi fizetést a gyermekkorú áldozataitól, akiket a férfi folyamatosan félelemben tartott.

Egyik kiskorú vevőjét tavaly nyáron egy közeli erdőbe hívta el, ahol pénzt vagy műszaki cikket követelve egy sokkolót szegezett a nyakához. A megfélemlített kiskorú a tartozása fejében előbb egy házimozi rendszert hozott el otthonról, néhány nap múlva azonban további értékeket követelt tőle a férfi.

Nyomatékul egy bicskával ijesztett a gyerekre, majd ismét elővett egy sokkolót, amit be is kapcsolt, mondván ha kibírja a sokkolást, elszámoltnak tekinti a tartozást. Ebből nemhogy nem lett semmi, de néhány hét múlva a férfi sokkolóval egy 25 ezer forint értékű drón átadására is kényszerítette a kiskorú áldozatát.

Másik vevőjétől a vasútállomás mosdójában bicskával akarta behajtani az egyébként nem vitatott tartozását, majd ököllel is arcon ütötte. Harmadik kiskorú áldozatát dühében a bordáján, hasfalán és bal combján bántalmazta a sokkolóval amiatt, mert egy korábbi vásárlásból eredő tartozás fejében nem nekik, hanem más személynek adta át a mobiltelefonját.A férfi attól sem riadt vissza, hogy egy valójában nem létező tartozás megadását bicskával fenyegetve követelje a korábban bántalmazott áldozatától, aki ennek hatására egy LCD tv-t hozott el otthonról és adott át zsarolójának.

A kiskunhalasi rendőrök 2021 októberében elfogták a férfit, akiről kiderült, hogy előzőleg „kristályt” fogyasztott. Az ügyészség nyolc évet kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik