Belföld

Felmenthetik a mohácsi panzióst fejbe szúró nőt az elmeállapota miatt

police.hu
police.hu

Felmenthetik azt a felfegyverkezve elkövetett rablással vádolt mohácsi nőt, aki tavaly áprilisban fejbe szúrt egy panzióst Mohácson. A Mohácsi Járási Ügyészség vádirata szerint az elkövető nem büntethető az elmeállapota miatt, ezért arra tettek indítványt, hogy a bíróság rendelje el a kényszergyógykezelését.

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a mohácsi nő az elkövetéskor, és azelőtt is gyakran fogyasztott alkoholt és kábítószert. Az ominózus napon bement egy panzióba, ahol egy asztalon elhelyezett mobiltelefont, gépkocsi indítókulcsot, könyvet magához vett, majd azzal távozni akart.

Mindezt a helységben tartózkodó későbbi áldozata is észlelte, aki felszólította a nőt, hogy tegye le az értékeit és távozzon. A nő ennek nem tett eleget, ezért a panziós a kezében lévő értékekért nyúlt azzal a szándékkal, hogy elvegye tőle.

Ekkor a terhelt rátámadt, s többször megütötte a fejét, testét. A panziós megijedt az agresszív nőtől és segítségért kiabált. Eközben a támadó tovább bántalmazta a panziós, majd felvett az asztalról egy bicskát és fejbe és arcon szúrta az áldozatát.

Az elkövető többször megpróbálta megszúrni a védekező sértettet, akivel a nő közölte, hogy leszúrja, ha nem engedi el. Ekkor a panziós felhagyott a védekezéssel és a támadó az értékekkel együtt elmenekült.

Az elkövető kezében a késsel egy szomszédos ingatlanba menekült a zsaruk elől,  és folyamatosan fenyegette a rendőröket. Végül a rendőrök elfogták.

A rablást megelőzően a nő egy pécsi buszon utazott, azonban a járványhelyzet miatti kötelező szájmaszkot nem viselte. Emiatt a buszon szóváltásba keveredett a többi utassal, melynek során trágár szavakkal szidalmazta őket, illetve több utast is többször megütött, megrúgott.

Az ügyészség tájékoztatása szerint vádlott a drogok és pszichoaktív anyagok használata következtében olyan elmezavarban szenvedett a cselekmény elkövetésének idején, amely miatt nem büntethető, azonban személyiségéből fakadóan továbbra is fennáll a bűncselekmény ismételt elkövetésének a veszélye, így vele szemben az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik