Belföld

Ténybeli beismerő vallomást tett a bírók és ügyészek megölésével fenyegetőző férfi

Emberölés előkészülete, kábítószer birtoklás és zaklatás miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy 41 éves oroszlányi férfi ellen, aki bírók, ügyészek és rendőrök megölésével fenyegetőzött, mert azt hitte, hogy a vele szemben eljáró hatóságok meg akarják fosztani vagyonától.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivő-helyettese megkeresésünkre azt mondta, hogy ténybeli beismerő vallomást tett a férfi.

A mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő, rendszeresen kábítószert fogyasztó vádlott tavaly júliusban több alkalommal közölte a korábban említett szándékét pártfogójával.

A férfi arról is beszámolt, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és cselekményével arra akarja felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá. A vádlott az édesanyját is megöléssel fenyegette. Az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert, úgynevezett kristályt találtak a férfi ruházatában.

.A főügyészség emberölés előkészülete, kábítószer birtoklása és zaklatás miatt emelt vádat a férfival szemben és indítványozta, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat ítélje fegyházbüntetésre azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik