Belföld

Felfüggesztettet kértek a kiszombori tragédiát okozó nőre

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki halálos közúti balesetet okozott 2019 nyarán Kiszombor közelében.

A vádirat szerint a nő céltalanul autózgatott éjjel, jóllehet kimerült volt, így a vezetésre nem tudott koncentrálni. A sebességkorlátozást jelentősen túllépve, 145 km/h sebességgel hajtott a 43-as főúton.

A közlekedése során fokozatosan áttért a bal sávba, ahol szabályosan érkezett szemből egy autó. A jármű sofőrje már hiába fékezett, nem tudta elkerülni a balesetet. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a nő autójának motorblokkja és mindkét jármű első futóműve is kiszakadt a helyéről.

A biztonsági öv nélkül vezető autós a felfúvódó légzsáknak csapódása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A becsatolt övvel utazó utasának nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek. A baleset következtében a nő maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett.

police.hu

Az ügyészség közleménye szerint a nőt terheli a felelősség, mert több közlekedési szabályt is megszegett, ugyanakkor amennyiben a másik sofőr biztonsági öve be lett volna csatolva, akkor nem szenvedett volna halálos sérülést.

A járási ügyészség felfüggesztett fogházat és járművezetéstől eltiltást kért a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik