Belföld

Márki-Zay Péter MSZP-s alpolgármestere leváltását javasolta

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
Indítványát nem támogatta a közgyűlés minősített többsége.

Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltását javasolta csütörtökön Márki-Zay Péter – írja az MTI. A polgármester a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalásra tett javaslatot, de Kis Andrea azt kérte, ahogy megválasztásáról, leváltásáról is nyílt ülésen döntsenek.

A szocialista politikus a javaslathoz csak annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) jelezte, a város vezetőinek „egymás közti leszámolásában” nem akarnak részt venni, ezért a Fidesz-KDNP képviselői kivonultak a napirend tárgyalásáról, a titkos szavazáson sem vettek részt. A minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak.

A közgyűlés – a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján – visszavonta az önkormányzati bérlakások díjának emeléséről szóló tavalyi döntését. A lakóknak a befizetett többlet bérleti díjat jóváírják.

Cseri Tamás közölte, a kormány szándéka egyértelmű az volt, hogy megvédje a pandémia alatt az embereket kiadásaik növekedésétől. Az önkormányzat megpróbálta ezt kicselezni, a kormányhivatal azonban megállapította ennek törvénytelenségét – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik