Belföld

Fegyőrökre támadt egy emberölés miatt letartóztatott férfi a kecskeméti börtönben

Getty Images
Getty Images

Fegyőrökre támadt egy emberölés miatt letartóztatott férfi a kecskeméti börtönben. A Kecskeméti Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a külföldi férfit.

 Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönt és az ország területéről való kiutasítást kért a külföldi férfire. Hozzátette, a férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és nem tett vallomást.

A vádirat szerint a férfi 2019 augusztusában életveszélyesen megfenyegetett és arcon köpött egy fegyőrt a kecskeméti börtönben, majd néhány hónap múlva egy másik fegyőrt kétszer is arcon ütött. A vádirat szerint egy emberölés bűntette miatti ügyben volt letartóztatásban a férfi, amikor történt az eset.

2019. augusztus 12-én délután az egyik fegyőr ruházatátvizsgálást végzett rajta, amikor a férfi megfenyegette azzal, hogy „megöllek kutya, megveszlek”, majd ezzel egy időben arcon köpte az őrt. A börtönőr a fenyegetés miatt nem kérte a terhelt megbüntetését.

Néhány hónap múlva, 2020. február 15-én délután a férfi a zárkájában volt, amikor a körletfelügyelő kinyitotta a zárka ajtaját és többször felszólította, hogy a hagyja el a zárkát. Ő azonban nem tett eleget a felszólításnak, hanem felé rohant és egyszer arcon ütötte.

A további tettlegesség elkerülése érdekében a többi rab eltávolította  a támadót a fegyőr közeléből. A megtámadott börtönőr egy másik fegyőrrel megbilincselte a vádlottat. A rab a fejét többször a falhoz ütötte, ezért a fegyőr felszólította, hogy hagyja abba. Ő azonban hirtelen hátracsapta a fejét, amivel megütötte a börtönőr arcát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a rab megbüntetését.

Az elkövetéskor büntetlen előéletű férfit a járási ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettén kívül becsületsértéssel és könnyű testi sértéssel vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik