Belföld

Késsel támadtak egy járőrre Budapesten

Késsel támadtak egy rendőrre Budapesten. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsította meg az őrizetbe vett fiatalembert.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint hétfőn este tizenegy körül vonták intézkedés alá a járőrök csendháborítás miatt. Az intézkedés után beültek a szolgálati kocsiba, amikor egyikük észlelte, hogy a fiatalember a rendőrautó felé fut.

A jármű jobb első ülésén helyet foglaló rendőr az ablakot lejjebb engedte, de amikor a vezetőülésen ülő kollégája figyelmeztette, hogy a férfinél kés van, elkezdte felhúzni az ablakot.

Az elkövető benyúlt a kocsiba a résen keresztül és a rendőr feje és nyaka irányába szúrt. Az őrmester azért, hogy védje a nyakát, jobb vállát és karját felhúzta és a jármű középső része felé húzódott és félig elfordult, így a kés a jobb felkarját érte, amelyen 3-4 cm hosszúságú felületi, vágott sérülést okozott.

A regionális nyomozó ügyészség őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már több büntetőeljárás is indult. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik