Belföld

Kritikus állapotban van M. Richárd, nyolcvan kilót fogyott

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Már nyolcvan kilót fogyott és kritikus állapotban van M Richárd, aki nemrég újabb sztrókot kapott. A Blikk azt írja, hogy a Dózsa György úti tragédia miatt három és fél évre ítélt férfi nincs tudatánál és mesterséges kómában tartják a debreceni klinikán.

Családja szerint 140 kilóról 60 kilóra fogyott M. Richárd a börtönkörülmények és a romló egészségügyi állapota miatt.  A protokoll szerint az intenzív osztályon is az ágy keretéhez bilincselték a férfi kezét az őrök, akik a nap 24 órájában felügyelik azt, hogy a beteg állapota javulása esetén ne hagyhassa el engedély nélkül a civil kórházat.

A BVOP a lap megkeresésére azt közölte, hogy ha olyan esetről van szó, amely sürgős és speciális egészségügyi kezelést igényel, akkor a bv. intézet haladéktalanul értesíti a mentőszolgálatot, akik a legközelebbi kórházba szállítják az elítéltet.

Külső kórházban pedig csak addig maradhat a fogvatartott, amíg feltétlenül szükséges az ellátása szempontjából, így a rehabilitáció, illetve az utókezelések már a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában történnek meg.

Érdekesség, hogy M. Richárdot jó három hét múlva állítanák bíróság elé a vesztegetési ügyében. Ez az az ügy, amikor a kecskeméti maffiaperből is ismert férfi pénzért akarta visszaszerezni a jogosítványát a vádhatóság szerint.

Három héttel ezelőtt beszéltem utoljára Richárddal, de már akkor is nagyon rosszul volt. Lemondott a tárgyaláson való részvételről is az állapota miatt. Kérdés, hogy azok után, hogy magatehetetlen állapotban fekszik a kórházban tartható-e a korábbi nyilatkozata. Ebben az ügyben ugyanis már csak két tanú van hátra, aztán a perbeszéd és az ítélethozatal következik

– mondta lapunknak Jován László ügyvéd, aki a vesztegetési ügyben képviseli a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik