Belföld

Felképelte az ügyvédjét egy kalocsai nő, mert elégedetlen volt a munkájával

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emelt a Kalocsai Járási Ügyészség egy helyi nővel szemben, aki tavaly szeptemberben rátámadt az ügyvédjére egy évekkel korábbi, balul elsült ingatlan csereszerződés miatt.

A nő számon kérte az okiratszerkesztő ügyvéden az ügyintézés hiányosságait, majd meglökte és egy hamutállal is megdobta egy belvárosi kávéház teraszán..

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő négy évvel ezelőtt egy ingatlan csereszerződés kapcsán ismerte meg az ügyében okiratot szerkesztő ügyvédet. Ennek során egy jelzálogjog ingatlannyilvántartási bejegyzést is töröltetni kellett volna, azonban a jogi képviselő a hiánypótlási felhívásnak nem tett eleget, ezért az ügy elintézetlenül maradt. Emiatt a nő több alkalommal is sikertelenül kereste telefonon, és az irodájában az ügyvédet.

Az egyik tavaly szeptemberi délelőtt a nő Kalocsa belvárosában egy kávéház utcai teraszán meglátta az ott kávézó ügyvédet és odament hozzá. Az asztalnál hangosan kiabálva kérdőre vonta az évek óta elintézetlen ügye miatt, majd egy hirtelen mozdulattal pofon ütötte a férfit.

Az ügyvéd két kezét maga elé emelve meglökte a továbbra is támadólag fellépő asszonyt, aki a kerthelyiség egyik asztalának esett. Ezután megpróbálta visszatartani a hangosan szitkozódó támadóját, mire a nő felkapott az asztalról egy cserép hamutálat és az ügyvéd felé dobta. A hamutál az ügyvéd combját eltalálta, majd a földre esve összetört. A nő még egy poharat is felvett az asztalról, hogy annak tartalmát az ügyvédre öntse, de az üres volt.

Az ügyvéd a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett, amely miatt kérte támadója megbüntetését. A nő a közfeladatot ellátó személynek minősülő jogi képviselőt a hatósági eljárása miatt bántalmazta. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért az ügyvédjére támadó nőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik