Belföld

Négyszer fenyegetőzött egy nő a Parlament és a rendőrségi épületek felrobbantásával

Letartóztatta a Salgótarjáni Járásbíróság azt a 40 éves bátonyterenyei nőt, aki tavaly december óta négy alkalommal fenyegetőzött a segélyhívó vonalon a Parlament, illetve rendőrségi épületek felrobbantásával.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint tavaly december 4-én először délután telefonált a 112-es segélyhívó telefonszámra, ahol a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták, mire a nő a Segélyhívó Központ felrobbantásával kezdett fenyegetőzni. Még ugyanezen a napon este megint telefonált, ekkor azonban már a Parlament felrobbantásával fenyegetőzött.

A nő tavaly december 11-én ismét akcióba lépett: azzal fenyegetőzött, hogy az országházat, és a Szombathelyi Rendőrkapitányságot is felrobbantja.

Három nappal ezelőtt hajnalban újra elkövette cselekményét. A felrobbantással fenyegetett Parlament épületét a hatóságok átvizsgálták, és fokozott beléptetési rendet vezettek be, a bombafenyegetés azonban ezúttal is valótlannak bizonyult.

A nőt azt sem tántorította vissza, hogy a korábbi esetek miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ezért a mostani cselekénye után őrizetbe vették. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyész indítványával, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében letartóztatta a nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik