Belföld

Elvette a kést az ivócimborájától, majd hónaljon szúrta

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a negyvenes éveiben járó Kaposvár környéki férfival szemben, aki egy eldurvult vita során tavaly júniusban hónaljon szúrta az ivócimboráját.

A terhelt a sértettel és egy közös ismerősükkel italozott együtt a megsérült ismerőse házának udvarán. Egy idő után az elfogyasztott alkohol miatt az elkövető összeszólalkozott a házigazdával amely egy idő után tettlegességig fajult, és a két férfi földre kerülve birkózni kezdett egymással.

Miután az ismerős szétválasztotta a feleket, a házigazda magához vett egy gazoláshoz használt 16 cm pengehosszúságú kést és azzal hadonászni kezdett a vendége felé, akit könnyebben megsebesített az alkarján. A vádlott ekkor indulatból elvette a kést a sértettől, majd egy egyenes határozott mozdulattal a vendéglátója bal felsőteste irányába szúrt. A házigazda észlelte a mozdulatot, ezért a felsőtestét kifordítva megpróbált kitérni a szúrás elől, így az csak egy kisebb sebzést okozott a hónaljánál.

Az elhárító magatartása nélkül azonban a szúrás a mellüregbe hatolhatott volna, ami életveszélyes sérülést okozhatott volna a férfinak. Az ügyészség felfüggesztettet kért büntetővégzésében az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik